“Spis mere fiks”
Sådan lyder ét af de 10 officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen. De fleste af os danskere får nemlig ikke nok fisk og mangler derfor vigtige næringsstoffer i kosten. Anbefalingen lyder på 200-300 g. fisk om ugen, heraf ca. 200 g. fed fisk (fx. laks, ørred, makrel og sild). Det svarer til at spise fisk til hovedret 2 gange om ugen og flere gange som pålæg. Her gælder både frisk og frossen fisk, men husk altid at vælge fiskeprodukter med nøglehulsmærke.
Ved at spise den anbefalede mængde fisk, nedsætter man risikoen for bl.a. hjerte-kar-sygdomme, for fisk er nemlig en vigtig kilde til bl.a:
Her har jeg lavet min yndlingstærte, nemlig en laksetærte med spinat og asparges på hjemmelavet grovbund af bl.a. havregryn og æg. Slutteligt toppes tærten med en blanding af hytteost, vand og æg.