Tærte med kylling og broccoli

Tærte med kylling og broccoli

Tærte er en nem, lækker og sund spise, der kan serverserves til aftensmad, frokost og buffet/tapas. Fyldet kan varieres efter både årstid og behov. Det er samtidig også en nem måde at tømme køleskabet på, da tærter kan varieres på så mange forskellige måder.

Denne tærte med kylling og broccoli kan serveres med en lækker salat til alt efter årstiden.

Tærte med kylling og broccoli
Skrevet af
Sarah Nørgaard

Specifikationer

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 60min
Tags
SU-venlig
Grov
Fiberrig

Ingredienser

100 g grahamsmel
80 g hvedemel
2 spsk raps- eller olivenolie
100 g skyr
200 g. kogt eller stegt kylling
150 g broccoli i små buketter
10 cherrytomater
1/2 bundt forårsløg
4 æg
1 dl mælk
200 g hytteost
Salt og peber

Fremgangsmåde

Bland grahamsmel, hvedemel raps- eller olivenolie og skyr sammen
Tærtedejsmassen sættes på køl i 30 min
Smør et tærtefad med fedtstof
Fordel derefter dejen i tærtefadet med fingrene og prik huller med gaffel
Forbag dejen i ovnen i 10 min ved 175 grader
Fyld kylling, broccoli, tomater og forårsløg i tærten
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Vend herefter hytteosten forsigtigt i massen og hæld det hele ud over tærten
Bag tærten i 35 min. ved i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft til æggemassen er stivnet.
Server med en grov salat til. Velbekomme 🙂

Næring

Energi: 9641 kJ
Protein: 140.9 g
Fedt: 75.4 g
Kulhydrat: 144.7 g
Print som PDF

Kontakt

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.