fbpx

Tærte med kylling og broccoli

Tærte med kylling og broccoli

IMG_7767

Tærte er en nem, lækker og sund spise, der kan serverserves til aftensmad, frokost og buffet/tapas. Fyldet kan varieres efter både årstid og behov. Det er samtidig også en nem måde at tømme køleskabet på, da tærter kan varieres på så mange forskellige måder.

Denne tærte med kylling og broccoli kan serveres med en lækker salat til alt efter årstiden.  

Grov Tærtedej ingredienser

  • 100 g grahamsmel
  • 80 g hvedemel
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 100 g skyr 

Trætefyld ingredienser

  • 200 g. kogt eller stegt kylling 
  • 150 g broccoli i små buketter
  • 10 cherrytomater
  • 1/2 bundt forårsløg
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 200 g hytteost
  • Salt og peber

Grov Tærtedej-to-do

  1. Alle ingredienserne blandes sammen
  2. Massen sættes på køl i 30 min
  3. Smør et tærtefad med fedtstof
  4. Fordel derefter dejen i tærtefadet med fingrene og prik huller med gaffel. 
  5. Forbag dejen i ovnen i 10 min ved 175 grader. 

Tærte to do

  1. Fyld kylling, broccoli, tomater og forårsløg i tærten 
  2. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Vend herefter hytteosten forsigtigt i massen og hæld det hele ud over tærten 
  3.  Bag tærten i 35 min. ved i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft til æggemassen er stivnet.
  4. Server med en grov salat til. Velbekomme 🙂